ΚΟΥΔΑΣ: «Στήριξη και απ' την Πολιτεία...»


Ο προπονητής του Αχιλλέα Νυμφών και ο πρόεδρος του Αετού Αγ. Αθανασίου, Κώστας Ρούσινος, μιλούν στο Corfusports.gr για το 3ο Τουρνουά Ακαδημιών της Β. Κέρκυρας, που ολοκληρώθηκε, με επιτυχία, την Κυριακή.
*
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την περασμένη Κυριακή (10/6), στις Νυμφές, το 3ο Τουρνουά Ακαδημιών Βόρειας Κέρκυρας, με τη συμμετοχή του Αχιλλέα Νυμφών, του Αστέρα Λιαπάδων, του Αετού Αγ. Αθανασίου και της Μικτής Κασσιώπης – Θιναλιακού.
Σε δηλώσεις του στο CorfupressTv και το Corfusport.gr, ο προπονητής του Αχιλλέα (τόσο της πρώτης ομάδας, όσο και των τμημάτων υποδομής), Δημήτρης Κούδας, στάθηκε στη σημασία της διοργάνωσης, ζητώντας, παράλληλα, ακόμη μεγαλύτερη στήριξη σε τέτοιου είδους προσπάθειες απ' τους επίσημους φορείς: «Μέσα από τέτοιες προσπάθειες, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να μείνουν στο γήπεδο, να δείξουν το ταλέντο τους και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ο οποίος αθλητισμός είναι χαρά ζωής και υγεία. Αυτός είναι ο κυριότερος στόχος που έχουμε θέσει, τόσο στο πλαίσιο του τουρνουά, όσο κι εμείς, ως Αχιλλέας Νυμφών», τόνισε ο ικανός προπονητής και συνέχισε: «Θεωρώ ότι, πέρα από τις πρωτοβουλίες των γονέων, των προπονητών και των παραγόντων των συλλόγων, τέτοιες κινήσεις, πρέπει να στηρίζονται με περισσότερη θέρμη και απ' την Πολιτεία».
Ρούσινος: «Ασπίδα προστασίας στη μελαγχολία...»
Απ' την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αετού Αγ. Αθανασίου κι εκ των κύριων οργανωτικών πρωτοστατών, Κώστας Ρούσινος, στάθηκε στην πολύπτυχη αξία τέτοιων προσπαθειών: «Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή, που η νεολαία μας μαστίζεται από πολλά προβλήματα, νιώθει την πίεση της πολύπλευρης κρίσης. Και, άρα, έχει ανάγκη από στήριξη. Σ' αυτή τη λογική, η συγκεκριμένη δραστηριότητα από τα ερασιτεχνικά σωματεία -τα τόσο εγκατελελειμένα, αλλά με τόσους εργάτες, σε επίπεδο παραγόντων και προπονητών- αποτελεί μια άμυνα. Μια ασπίδα προστασίας, απέναντι σε όσα σπρώχνουν τα παιδιά μας στη βία και τη μάστιγα των ναρκωτικών. Κάτω, λοιπόν, από αυτό το πρίσμα, ήταν μια προσπάθεια σίγουρα επιτυχής. Το ίδιο και αγωνιστικά, σε επίπεδο, δηλαδή, συμμετοχής», υπογράμμισε και κατέληξε: «Οι μικροί παίκτες ένιωσαν τη χαρά της συμμετοχής και της συνεργασίας, καθώς και την ολόπλευρη γεύση της χαράς του αθλητισμού και του γηπέδου. Μένουμε, λοιπόν, με αυτή τη χαρά, σε μια περίοδο που, από πολλές απόψεις, μας γεννά μελαγχολία. Κρατάμε τη χαρά των νέων ανθρώπων, ώστε να μεγαλώσουμε τη διάθεσή μας να αγωνιστούμε για μια καλύτερη κοινωνία, όπου, όλοι οι νέοι θα έχουν τον αθλητισμό ως δικαίωμα».

Μοιραστείτε το άρθρο